Министарство одбране Републике Србије
 
21.02.2014.

Промовисани нови доктори наука Универзитета одбране



Свечана промоција 19 доктора наука Универзитета одбране одржана је данас у Центру за симулације и учење на даљину Војне академије. Дипломе докторандима Универзитета уручио је ректор те образовне институције генерал-потпуковник проф.др Миодраг Јевтић.

Свечаности, која је одржана поводом обележавања Дана Универзитета одбране – 24. фебруара, присуствовали су представници Универзитета одбране, чланови комисија за оцену и одбрану доктората и чланови породица докторанада.

Генерал Јевтић истакао је да сви заједно данас испуњавају мисију, и да су докторанди окренули нову страницу у књизи бављења професијом и науком.

- Волео бих да ту књигу не затворите, и да још много страница буде у оквиру вашег професионалног и научног ангажмана. Данас сте се само квалификовали да својим радом и дипломама можете да допринесете у стварању боље будућности за наш систем одбране и државу. Ми то од вас очекујемо. Имате задатак да помогнете усавршавање новог кадра, младих доктора наука, кадета и студената, рекао је генерал Јевтић и пожелео родитељима и члановима породица да докторанде подрже у даљем раду и усавршавању.

Он је поручио промовисаним докторима наука да треба да буду пример другима како се може у тешкој ситуацији и кризи радити нешто креативно и афирмативно, и како се може ићи напред, јер заједно „можемо више и боље“.

Проректор за научно-истраживачку делатност Универзитета одбране проф. др Мирјана Животић-Вановић представила је нове докторе наука и нагласила да је право истраживање увек било показатељ индивидуалног талента, прегалаштва, појединачних квалитета општег и стручног образовања, и личног промишљања о општим емпиријским упуствима, посебним захтевима сваког конкретног истраживачког пројекта.

- Диплома доктора наука формално нам даје квалификацију да самостално уочавамо научне проблеме, вршимо њихов избор, уочавамо и уобличавамо их на начин који ће обезбедити да истраживањима дођемо до тражених одговора, рекла је Животић-Вановић.

Промовисани доктори наука су пуковник Владо Цвијановић, потпуковници Срећко Кузмановић, Александар Кари, Горан Жупац, Саша Милутиновић, Хајрадин Радончић, Миодраг Костић, Мирко Ресан, Драган Тодоров и Дејан Инђић, затим мајори Драган Памучар и Иван Петровић, војни службеници Биљана Стојковић, Владимир Вукмирица, Љиљана Јелисавац, Олгица Лазаревић, Александра Вукомановић и Љубиша Ристић, као и лице из грађанства Предраг Ранитовић.

photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА

Get the Flash Player to see this player.



Генерал-потпуковник проф.др Миодраг Јевтић | FLV
Проф. др Мирјана Животић-Вановић  | FLV