Министарство одбране Републике Србије
 
17.02.2014.

Пријем делегације Савеза удружења потомака ратника Србије 1912-1920. године



Министар одбране Небојша Родић разговарао је данас са делегацијом Савеза удружења потомака ратника Србије 1912-1920. године.

Председник Савеза Љубомир Марковић захвалио jе министру одбране на пријему и том приликом упознао га са радом и историјатом Савеза, активностима могуће заједничке сарадње на обележавању јубилеја из балканских ратова и Првог светског рата, области медијске подршке раду удружења, као и о другим питањима значајним за рад Савеза.

Министар Родић је указао на значај обележавања годишњице Првог светског рата и учешћа припадника Министарства одбране и Војске Србије током ове као и наредне четири године у планираним активностима у земљи и иностранству. Он је подсетио на досадашњу традиционално добру сарадњу са Савезом удружења потомака ратника Србије 1912-1920. и на могућност проширења даље сарадње у области неговања традиција ослободилачких ратова Србије, као и на потребу за активнијим ангажовањем у проналажењу и обележавању војних меморијала, споменика и места погинулим ратницима из овог периода.

Представници Савеза су на састанку министру Родићу  уручили  Завет ратника ослободилачких ратова Србије и Црне Горе од 1912 до 1918. године.