Министарство одбране Републике Србије
 
14.02.2014

Честитка министра одбране поводом Дана државностиСвим припадницима Министарства одбране и Војске Србије честитам 15. фебруар, Сретење – Дан државности Србије.

Овај дан не обележава само континуитет државности већ и потврду темељне основе нашег вековног опредељења за слободу, мир, толеранцију и сарадњу са свим народима и државама.

Поносно сећање на дан доношења првог Устава Кнежевине Србије и почетка борбе за државност представљају надахнуће и залог за данашње генерације у очувању темељних вредности нашег друштва, уз истовремену примену највиших стандарда савремених европских држава.

Промене којима тежимо и које остварујемо, нужно се одржавају и на систем одбране, усмеравајући наше приоритете, при чему, у многим од тих активности Министарство одбране и Војска Србије имају врло значајну и високо цењену улогу и пружају пуну подршку својим грађанима, као и јачању мира и безбедности у региону.

Уверен сам да ћете и убудуће, својом осведоченом професионалношћу и одговорношћу, унапређивати систем одбране и респектабилност Војске, као институције која пројектује стабилност и представља важан ослонац за све грађане Србије.

Честитам вам празник и желим вам пуно успеха у даљем раду.