Министарство одбране Републике Србије
 
07.02.2014.

Нови станови за припаднике система одбране



Кључеве тридесет шест станова на локацији бивше касарне „Војвода Степа Степановић“ у Београду, активним и пензионисаним припадницима Министарства одбране и Војске Србије, данас је уручио министар одбране у техничкој влади Небојша Родић.

Честитајући новим власницима, међу којима су они који на стан чекају и више деценија, министар је истакао да се у ово насеље, само у последњих шест месеци, уселило 179 породица, од укупно 617 од када је пројекат започет.

– С обзиром да смо у времену које је дефинисано као предизборно, неки би могли приговорити да је ова активност предизборни маркетинг, међутим од септембра прошле године, сваког месеца су овде додељивани кључеви, што доказује да је реч о континуитету и о јасном доказу бриге и државе и Министарства одбране за припаднике Војске Србије, и то не само у граду Београду већ и широм Србије - у Нишу, Врању, Ваљеву, Чачку, Горњем Милановцу, Вршцу, где су последњих пола године усељене укупно 153 стамбене јединице.

Министар одбране у техничкој влади је подсетио да је у насељу "Степа Степановић" још остало неподељено 162 стана, који ће ускоро бити усељени, у складу са планираном динамиком.

– Исти модел решавања стамбених питања припадника, у сарадњи са Грађевинском дирекцијом Србије, наставићемо и у будућности, па смо већ лоцирали нов простор на коме ћемо, надам се, већ током ове године кренути са изградњом новог насеља у коме ће део стамбених јединица бити намењен припадницима Министарства одбране и Војске Србије.

Министар Родић је подсетио да је ово само један од видова решавања проблема становања, а да се, осим доделе станова, сваког месеца одобравају средства за индивидуална решавања стамбених питања.

Министар је био и први гост у стану потпуковника у пензији Гојка Рајака, једног од усељених станара, који је истакао да је пресрећан што коначно има кров над главом.

– Имао сам стан док сам био на служби у Славонској Пожеги, а када сам са војском напустио Хрватску, живео сам једно време у Сремској Митровици, али највећи део у Београду, као подстанар. Последњих девет година службе провео сам управо у касарни "Степа Степановић". Толико године сам чекао ово, и сад се осећам као да сам решио главно егзистенцијално питање.

Додели кључева присуствовали су помоћница министра за материјалне ресурсе Јасминка Тодоров, начелник Управе за људске ресурсе генерал-мајор Слађан Ђорђевић и директор Грађевинске дирекције Србије Небојша Шурлан.

Одговарајући на питања новинара, министар Родић је изјавио да није било озбиљних купаца за куповину зграде некадашњег Генералштаба и додао да ће до краја месеца бити завршено уређење простора испред тог објекта.




photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА

Get the Flash Player to see this player.



Министар одбране Небојша Родић | FLV
Додела кључева | FLV
Потпуковник у пензији Гојко Рајак  | FLV