Министарство одбране Републике Србије
 
27.01.2014.

Светосавска свечаност у Војној гимназији



Свечаност поводом школске славе Светог Саве, утемељивача образовања и првог српског архиепископа, одржана је данас у Војној гимназији. Државни секретар у Министарству одбране Зоран Ђорђевић, помоћник министра одбране за људске ресурсе Милош Јанковић, представници Министарства одбране, Министарства просвете, Војске Србије, општине Савски венац, као и професори и ученици Војне и Спортске гимназије, присуствовали су свечаности.

Овогодишњи млади домаћин био је Младен Благојевић, ученик четвртог разреда Војне гимназије.

Епископ липљански Јован (Ћулибрк) обавио је сечење славског колача, и нагласио да су те две школе јединствене у граду, народу и држави, као што је јединствен и пут Светог Саве којим је дошао до њих.

- Школе баштине наслеђе које спаја одржавање војничког духа и начело „у здравом телу здрав дух“. Оне треба да васпитавају, за векове који долазе, предстојеће генерације, да чувају дух којем нас је научио Свети Сава, једнима да уче, други да се уче, а свима нама да се радујемо данашњем празнику, истакао је епископ липљански.

Начелник Војне гимназије пуковник Милан Стевић рекао је да треба размишљати о Светом Сави и томе шта је учинио за живота.

- Када данас размишљам о томе, пожелим да свако у нама пронађе начин да буде бољи пријатељ, родитељ, човек и радник, а све с циљем да нам Србија буде боља, истакао је пуковник Стевић.

Ђаци Војне гимназије, после обреда сечења славског колача, извели су приредбу у сарадњи са ученицима Спортске гимназије.





photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА

Get the Flash Player to see this player.



Свечаност | FLV