Министарство одбране Републике Србије
 
21.01.2014.

Помоћ за Бранка и Сару



Припадници Министарства одбране и Војске Србије прикупили су новчана средства неопходна за наставак лечења Бранка Ивановића и Саре Живковић.

Двадесетшестогодишњи Бранко Ивановић задобио је тешку повреду у јулу 2011. године, и од тада траје његово лечење и опоравак. Наставак његовог лечења захтева велика новчана средства и непрекидну помоћ два члана породице, а једини приход је плата потпуковника Небојше Ивановића.

Сара Живковић је тринаестогодишња девојчица која је рођена слепа. Са годину дана оперисана су јој оба ока у болници у Детроиту, што јој је омогућило да разазнаје светло од мрака. Захваљујући матичним ћелијама сачуваним на рођењу Сариног млађег брата Михаила, стекли су се услови за нову операцију и напредак у Сарином лечењу.

Начелник Управе за људске ресурсе Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Слађан Ђорђевић уручио је данас прикупљени новац потпуковнику Небојши Ивановићу, Бранковом оцу, и Љубици Удовичић, баки мале Саре.

У разговору са генералом Ђорђевићем, потпуковник  Ивановић и Љубица Удовичић изразили су велику захвалност свим припадницима Министарства одбране и Војске Србије, а посебно Војномедицинској академији на којој се лечи Бранко Ивановић и Копненој војсци која је покренула иницијативу за пружање помоћи Сари Живковић.