Министарство одбране Републике Србије
 
14.01.2014.

Састанак са делегацијом Града Београда



Државни секретар у Министарству одбране  Зоран Ђорђевић примио је данас делегацију града Београда коју су чинили Синиша Мали, председник привременог органа у Граду Београду, Владан Вукосављевић, градски секретар за културу и Горица Шкипина, помоћник градског секретара за културу.

Тема састанка била је реализација пројекта градског музеја и исељавање Војне штампарије из објекта у Ресавској улици. На састанку је констатована добра сарадња Министарства одбране и Града Београда на пројекту градског музеја и разговарано је о даљим плановима.

Министарство одбране изразило је спремност да ослободи просторије у објекту на углу Немањине и Ресавске улице за потребе музеја Београда, у року који буде одговарао Граду Београду.

У међувремену Град Београд ће, у зависности од расположивих средстава, наставити са реконструкцијом објекта, а Министарство одбране ће пружити сву неопходну помоћ, као и при недавно завршеној реконструкцији крова.

Састанку су присуствовали и пуковник Петар Бошковић, начелник Управе за односе са јавношћу Министарства одбране и потпуковник Миланко Ковачевић, директор Војне штампарије.