Министарство одбране Републике Србије
 
11.01.2014.

Министар одбране у „Првом партизану“



Ужичку фабрику муниције „Први партизан“, великог извозника у 68 држава света, посетио је данас министар одбране Небојша Родић. Са директором „Првог партизана“ Добросавом Андрићем, министар Родић разговарао је о пословању ове фирме, која је једно од најуспешнијих привредних друштава наше наменске индустрије, а затим обишао производне погоне.

– У данашњем разговору разматрали смо оно што ће се догађати у пословању „Првог партизана'' у светлу интересовања државе да помогне наменској индустрији. Јуче смо с министром привреде Сашом Радуловићем договорили да се посебно сагледају привредна друштва из ове групације која имају атрактивне развојне програме. Указали смо на нужност штедње и надзираног запошљавања, будући да је одлукама Владе Србије, Министарство одбране одговорно за привредна друштва наменске индустрије – изјавио је министар Родић.

По његовим речима, Министарство ће „Првом партизану“ помоћи у налажењу правних могућности да  се намени приведе  још шест хектара простора предвиђеног за нову локацију фабрике и у обезбеђењу дела специфичне опреме.

– Договорили смо да се приликом боравка у САД, када ће бити потписана два важна међудржавна документа у циљу проширења сарадње, реализује и сусрет са компанијом ~''TR&Z''~, највећим купцем производа „Првог партизана“ у САД – додао је министар Родић.

Министар одбране потом је обишао производне хале „Првог партизана“, које су и ове суботе биле пуне радника у радном замаху ради испуњења рокова. Ова фабрика, иначе, ради све боље, остварује изузетне извозне резултате, а муниција са ознаком „ППУ“ тражена је широм света.