Министарство одбране Републике Србије
 
07.01.2014.

Посета базама „Југ“, „Печено брдо“ и поседнутом објекту „Шевадске ливаде“



Државни секретар у Министарству одбране Зоран Ђорђевић и заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Јовица Драганић обишли су данас, на велики хришћански празник – Божић, припаднике Војске Србије у базама „Југ“ и „Печено брдо“, као и на поседнутом објекту „Шевадске ливаде“.

Генерал Драганић истакао је да је идеја данашње посете сагледавање услова за живот, рад и обављање задатака као и оспособљеност припадника Војске Србије за извршавање дужности. На поменутим локацијама приказани су начини реализације задатака Четврте бригаде Копнене војске, као и смештајни капацитети.

Командант Четврте бригаде Копнене војске бригадни генерал Зоран Лубура информисао је представнике система одбране о безбедносној ситуацији у Копненој зони безбедности и активностима припадника Војске на том подручју.

Припадницима база и поседнутог објекта државни секретар Ђорђевић, као мали знак пажње на Божић, поклонио је торте.

Тежишни задатак Четврте бригаде КоВ је обезбеђење административне линије с Косовом и Метохијом и контрола Копнене зоне безбедности, а остали задаци су обучавање и увежбавање команди и јединица за извршење наменских задатака, припрема и ангажовање јединица за пружање помоћи цивилним властима у санацији последица евентуалних природних непогода и катастрофа. Бригада обезбеђује административну линију у дужини од 117 километара.

photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА

Get the Flash Player to see this player.



Посета базама | FLV