Министарство одбране Републике Србије
 
19.12.2013.

Конференција за новинаре поводом новогодишњег концерта ансамбла „Станислав Бинички“



Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“ одржаће новогодишњи гала концерт у суботу 21. децембра 2013. године у Сава центру, најављено је на данашњој конференцији за новинаре у Дому Војске.

Под диригентском палицом директора Опере Народног позоришта у Београду Дејана Савића, публика ће  бити у прилици да ужива у извођењима сопрана Сузане Шуваковић Савић и Ромола Тисана, прослављеног кларинетисте и тенора из Италије.

Говорећи о предстојећем концерту, првакиња Опере у Народном позоришту у Београду Сузана Шуваковић Савић изразила је посебно задовољство јер је већ четврту годину за редом део успешног тима, а најављујући богат репертоар, поручила је да ће ове године специјално изненађење бити дует са једним генералом.

Овогодишњи гост, италијански тенор Ромоло Тизано нагласио је да публику у суботу очекује велики концерт и упутио захвалност на позиву за сарадњу.

Према речима диригента, маестра Дејана Савића, реч је о сарадњи три велике куће, Министарства одбране, Центра „Сава“ и Народног позоришта, чија је круна, четврту годину за редом, новогодишњи гала концерт, а овогодишњи репертоар обележиће извођење канцона и баршунасти тенор госта из Италије.

Директор ансамбла ''Станислав Бинички'' потпуковник Станко Стојиљковић подсетио је на богату историју тог најстаријег оркестра на овим просторима, који је само током ове године имао 75 наступа.

Гала концерт традиционална је свечаност и организује се поводом Нове године, уз гостовање познатих оперских певача и појединих личности из света културе и уметности са којима је током године Министарство одбране остварило успешну сарадњу.

Публика ће бити у прилици да ужива у популарним аријама из опера „Мадам Батерфај“, „Боеми“, „Тоска“ и „Турандот“ Ђ. Пучинија, „Евгеније Оњегин“ П. И. Чајковског, наполитанским песмама и новијим композицијама светске популарности.

photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА

Get the Flash Player to see this player.



Конференција за новинаре | FLV