Министарство одбране Републике Србије
 
04.12.2013.

Посета министра одбране Републике Молдавије



Министар одбране Републике Србије Небојша Родић састао се данас са министром одбране Републике Молдавије Виталием Маринуцом.

Министри су потписали Споразум о сарадњи у области одбране између Владе Републике Србије и Владе Републике Молдавије, чиме је створен правни оквир за будуће активности у областима од обостраног интереса.

Истакнута је заинтересованост да се у наредном периоду предузму неопходне мере за развијање билатералне војне сарадње и јачање партнерских и пријатељских односа. Изражена је захвалност за одлуку Молдавије да у оквиру италијанског контигента КФОР-а ангажује 41 војника.

Молдавској делегацији ће током дводневне посете бити представљени капацитети Војне академије, Медицинског факултета Војномедицинске академије и Центра за мировне операције. Разговараће се о нашим искуства на путу европских интеграција, у области реформе система одбране и израде стратегијских докумената.

Осим састанака у Министарству одбране и Војсци Србије предвиђени су састанци у Народној скупштини и Министарству спољних послова Републике Србије.

photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА

Get the Flash Player to see this player.



Дочек и разговори | FLV