Министарство одбране Републике Србије
 
29.11.2013.

Састанак помоћника министра за политику одбране са председником Асоцијације Атлантског уговора и са амбасадором СР Немачке



Помоћник министра за политику одбране Мирослав Јовановић разговарао је данас са председником Асоцијације Атлантског уговора Карлом Ламерсом и амбасадором СР Немачке у Београду Њ.Е. Хајнцом Вилхелмом.

Теме разговора су биле учешће Републике Србије у НАТО Програму Партнерство за мир и односима Републике Србије и СР Немачке на војно-безбедносном плану. Закључено је да Србија и НАТО остварују добру међународну војну сарадњу и да постоји заједнички интерес за њеним даљим јачањем. Ускоро се очекује усвајање Индивидуалног акционог плана партнерства са НАТО, а у току је усаглашавање Индивидуалног програма партнерства и сарадње (план активности током 2014. године).

Сарадња са СР Немачком у области одбране је такође оцењена као врло добра, али се очекује и њено унапређење. Усаглашен је План билатералне војне сарадње за 2014. годину, а у наредном периоду очекује се усаглашавање и новог споразума о сарадњи у области одбране између Републике Србије и СР Немачке.

Помоћник министра Јовановић је изразио захвалност за професионално ангажовање припадника оружаних снага у саставу КФОР и за подршку коју Немачка пружа европским интеграцијама наше земље.