Министарство одбране Републике Србије
 
12.11.2013.

Пројекција „Војне академије 2“ за кадете



После премијере у Сава центру, прилику да погледају филм „Војна академија 2“ имали су данас и кадети Војне академије, у кино сали ове установе. Уз овације и аплауз они су пре почетка двочасовне пројекције поздравили глумце и екипу филма. Осим кадета, у „Војној академији 2“ уживали су и припадници те установе са члановима породица. Уз много смеха и спонтаних аплауза публика је испратила, очигледно задовољна, сцене које ће, према речима неких од њих, дуго памтити.

Кадет четврте године Војне академије Душица Јелић каже да јој се филм, као и њеним колегама, много допао. - Сматрам да је живот и рад на Војној академији дочаран на прави начин. Љубав, младалачке муке, позитивна енергија, нешто су што овај филм чине посебним.

У публици су били и ученици Војне гимназије, којима је овај филм био, како кажу, одличан водич за будуће школовање. - Одличан филм. Свиђа ми се што су обухваћени разни делови школовања, али и што смо могли да видимо како се заиста понашају кадети на Академији – каже Јован Стојановић, ученик трећег разреда. Филм се допао и његовом другу Николи Стевановићу, који каже да једва чека да упише Академију на којој студирање изгледа као на овом филму.

Предраг Гајић млади је доктор са Војномедицинске академије који се тренутно налази на тренингу санитетске службе на тој медицинској установи, али и он је данас са колегама био на пројекцији филма. - Као неко ко долази из друге сфере, филм сам посматрао из другачијег угла, али опет нисам могао да му пронађем ниједну ману. За сваку препоруку!

Међу глумцима који су поздравили присутне у кино сали пре пројекције били су Невена Ристић, Тијана Печенчић, Бранко Јанковић и Бојан Перић. Сви су једногласно у оцени да им је суд вечерашње публике најважнији показатељ успешности онога што су радили претходних година са серијом, а затим и са филмом „Војна академија“.

Тијана Печенчић каже да је осмех на лицима људи највећа награда за све муке које су прегурали током снимања. Бојан Перић је нагласио да без кадета Војне академије филма не би ни било, јер су им они својим примером омогућили да се у својим ролама снађу што боље.

Задовољство због позитивне реакције на филм, али и што су успели да реализују један комуникативан, позитиван и леп пројекат, изразили су и директор и редитељ филма Ненад Димитријевић и Дејан Зечевић.

photoФОТОГАЛЕРИЈА