Министарство одбране Републике Србије
 
12.11.2013.

Делегацију Републике Србије при ~CISM~ примио министар омладине и спорта



Министар омладине и спорта Вања Удовичић примио је делегацију Републике Србије при Међународном савету за војне спортове ~(CISM)~.

Министру Удовичићу је том приликом представљен циљ постојања делегације - учешће Републике Србије и Војске Србије у развоју светског мира и унапређивању међуармијске сарадње, поверења и помирења у региону кроз спорт. 

Разговарано је и о унапређивању и развоју репрезентативног и врхунског спорта у Војсци Србије,  о имплементацији посебне тематске целине “Развој спорта у војсци” у оквирни садржај националне Стратегије развоја спорта у Републици Србији за период од 2014. до 2018. године , као и о сарадњи са Спортским савезом Србије и гранским спортским савезима. Било је речи о едукацији припадника Војске Србије у програмским садржајима које организује Министарство омладине и спорта, могућности развијања постојеће инфраструктуре, коришћење и унапређивања спортских капацитета којима располаже Министарство одбране, значај попуне спортског вода врхунским спортистима, могућности финансирања активности ~CISM~ и спорта у Војсци Србије.

Министар Удовичић је том приликом истакао значај развоја врхунског спорта као система вредности од битног утицаја на физичку културу и општу физичку оспособљеност професионалних припадника Министарства одбране и Војске Србије.

Шеф Делегације Републике Србије при ~CISM~ пуковник Драган Ђини најавио је да ће, поводом обележавања јубилеја, десет година чланства Републике Србије у Међународном савету за војне спортове ~(CISM)~, бити одржана свечаност на Војној академији, 17. децембра ове године.