Министарство одбране Републике Србије
 
07.11.2013.

Гламурозна премијера филма “Војна академија 2”



Пројекција дугоочекиваног филмског остварења “Војна академија 2” одржана је вечерас у препуном Сава центру. Пројекцији филма присуствовали су и министар одбране Небојша Родић, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, представници Министарства одбране и Војске Србије, бројне јавне личности и љубитељи истоимене серије.

На црвеном тепиху појавили су се глумци који тумаче улоге кадета завршне године Војне академије - Бојан Перић, Радован Вујовић, Иван Михаиловић, Бранко Јанковић, Јелисавета Орашанин, Тијана Печенчић, Драгана Дабовић, Никола Ракочевић, Тамара Драгичевић, Невена Ристић и други.

Љубитељи популарне генерације кадета и публика у Сава центру видели су шта се догодило јунацима серије. Приказан је крај школовања, свакодневни живот на Академији, затим захтевна обука и високи стандарди школовања који се преплићу с приватним проблемима и искушењима амбициозних кадета на животној прекретници.

Према речима редитеља Дејана Зечевића филм је урађен као тинејџерска прича, у мало другачијем је руху, јер је сниман за велико платно. Он је додао да је прилично динамичан, уз много обрта и нових ликова.

- Кадети су сада углавном у фази школовања за пилоте, те је велики број кадрова снимљен на аеродромима. Серија је много шира и укључује догађаје из живота оних који нису на Академији. Заиста смо се потрудили да испунимо очекивања публике, која је предуго чекала, рекао је Зечевић.

Бојан Перић, у серији као Стошић, узјавио је да је пут од кадета Војне академије до звезде на црвеном тепиху био мукотрпан али вредан.

- Верујем да су гледаоци препознали колико смо уживали током снимања. Најтеже је било поклонити се пред публиком у препуном Сава центру, а када све то прође онда схватимо да је све остало било лако, рекао је популарни Стошић.

Тамара Драгичевић, која тумачи улогу Надице, истиче да је филм намењен тинејџерима али и одраслима, и да ће сви који га одгледају уживати у доброј комедији и филму препуном позитивне енергије.

Уз присуство глумаца, премијера филма „Војна академија 2“ биће одржана и у биоскопима у Новом Саду, Нишу, Зрењанину, Чачку, Крагујевцу, Краљеву, затим Обреновцу, Бања Луци, Пожаревцу, Кикинди, Аранђеловцу. Филм ће бити приказиван и у биоскопима градова широм Србије.

Поред главне глумачке поставе у филму се појављују и Софија Рајовић, Слободан Стефановић, Милош Тимотијевић, Горан Јокић, Александар Радојичић, Љубомир Бандовић, Небојша Миловановић, Бранислав Лечић, Тихомир Станић, Војислав Брајовић, Ивана Михић, Марија Миловановић.

Ускоро треба да почне и приказивање нових седам епизода серије “Војна академија”. Филм који је, за разлику од серије, у потпуности концентрисан на живот и животна искушења кадета, приватне проблеме, амбиције и каријере од сутра се налази на редовном биоскопском репертоару.

photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА

Get the Flash Player to see this player.



Глумац Бојан Перић | FLV
Глумица Тамара Драгићевић | FLV
Утисци  | FLV
Премијера | FLV