Министарство одбране Републике Србије
 
28.10.2013.

Састанак министара одбране Србије и Хрватске



Министар одбране Републике Србије Небојша Родић разговарао је данас са министром одбране Републике Хрватске Антом Котромановићем. На састанку је истакнуто да су одбрамбена и безбедносна сарадња веома успешан вид сарадње две земље. Тежишне области сарадње Србије и Хрватске у области одбране обухватају размену искустава о учешћу у мултинационалним операцијама, трасформацији оружаних снага, логистици, атомско-биолошко-хемијској одбрани и имплементацији система Планирања, програмирања, буџетирања и извршења.

„Република Србија заинтересована је за унапређење војнообразовне и војномедицинске сарадње, као и за успостављање војноекономске сарадње и заједнички наступ на трећим тржиштима“, истакао је министар Родић.

Министри одбране разговарали су о могућем заједничком ангажовању у мултинационалним операцијама, као и о искуствима Републике Хрватске у унапређењу административних капацитета у оквиру Заједничке безбедносне и одбрамбене политике Европске уније.

Министри Родић и Котромановић истакли су да су билатерални односи Србије и Хрватске од посебне важности за будућност региона. Оцењено је да улазак Хрватске у Европску унију представља снажан подстицај за европску перспективу региона. Исказана је захвалност на подршци коју Република Хрватска пружа нашој земљи на том путу.

photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА

Get the Flash Player to see this player.



Сусрет | FLV