Министарство одбране Републике Србије
 
22.10.2013.

Страни војни представници посетили штанд Медија центра „Одбрана“



Страни војни представници акредитовани у Београду, обишли су данас, већ традиционално, штанд Медија центра „Одбрана“ на 58. међународном београдском сајму књига.

Пожелевши добродошлицу гостима, директор Медија центра „Одбрана“ потпуковник Славољуб Марковић истакао је да реч o веома значајној културној манифестацији судећи по броју домаћих и страних излагача, а на којој војно издаваштво, већ традиционално, узима учешће.

Представљајући делатности Медија центра „Одбрана“, потпуковник Марковић је истакао да та кућа на сајму наступа са издањима намењеним широј читалачкој публици која чини тек петину делатности, а остатак је посвећен потребама система одбране.

Говорећи о издањима које су обележила годину која је за нама, потпуковник Марковић је извојио две значајне монографије “Војна служба безбедности у Србији“, аутора Светка Ковач и Ирене Поповић, „Војнообавештајна служба у Србији“, групе аутора, као и дело „Српска војска у Великом рату 1914 – 1918“ аутора Душана Бабца.

Након разгледања штанда, помоћник изасланика одбране Сједињених Америчких Држава мајор Роберт Мејн истакао је да се Министарство одбране Републике Србије на овај начин веома лепо представља јавности.

- Све је добро организовано и много је корисних информација. Свакодневно, такође, посећујем и веб сајт Министарства одбране и веома сам изненађен којом се брзином информације, након догађаја, пласирају у јавност – истакао је Роберт Мејн.

Према речима изасланика одбране Француске потпуковника Оливијеа Руанеа, обилазећи штанд видео је доста занимљивих издања, али нажалост, недостатак времена га спречава да „зарони“ у сваку од њих, иако би то желео.

Оцењујући похвално наступ Медија центра „Одбрана“ на овогодишњем сајму књига, изасланик одбране Грчке пуковник Антониос Костакис је изразио задовољство, јер издања те куће покривају скоро сваки аспект делатности сектора безбедности.

photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА

Get the Flash Player to see this player.



Обилазак | FLV