Министарство одбране Републике Србије
 
21.10.2013

Министар Родић уручио Војну спомен-медаљу изасланику одбране НР КинеМинистар одбране Републике Србије Небојша Родић уручио је данас Војну спомен-медаљу за изузетан допринос систему одбране Републике Србије досадашњем војном, поморском и ваздухопловном изасланику НР Кине у нашој земљи, старијем пуковнику Ли Јуну.

Разговорима и уручивању медаље присуствовали су амбасадор НР Кине у Београду Џанг Ванхуе и новоименовани војни, поморски и ваздухопловни изасланик НР Кине старији пуковник Ванг Хаибин.

Старији пуковник Ли Јун у више мандата на дужности војног, поморског и ваздухопловног изасланика НР Кине у Републици Србији провео је 16 година. Преданим и посвећеним радом допринео је јачању узајамног разумевања и уважавања и успео да унапреди сарадњу министарстава одбране Србије и Кине. Током његовог мандата, захваљујући личним иницијативама, размењене су бројне посете на највишем нивоу. Такође, постављени су нови темељи у области војнообразовне и војномедицинске сарадње, пре свега обезбеђивањем донација и кроз разне видове бесплатних школовања.

photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА

Get the Flash Player to see this player.Сусрет и додела спомен-медаље | FLV