Министарство одбране Републике Србије
 
20.10.2013.

Отворен 58. међународни сајам књига у Београду



Под слоганом „Простори слободе“, вечерас је отворен 58. међународни београдски сајам књига, најзначајнија манифестација културе у земљи.  На отварању, госте је поздравила списатељица Олга Токарчук, овогодишњица кандидаткиња Пољске за Нобелову нагараду за књижевност, док је Сајам отворио књижевник Љубивоје Ршумовић. Свечаном отварању Сајма присуствовао је премијер Републике Србије Ивица Дачић.

На Београдском сајму љубитељи књига уживаће до 27. октобра у издањима више од пет стотина излагача, међу којима је и Медија центар „Одбрана“, а почасни гост овогодишњег Сајма је Република Пољска.

Министар одбране Небојша Родић посетио је вечерас штанд Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије и штанд Медија центра „Одбрана“, а по отварању 58. међународног београдског сајам књига, штанд Медија центра „Одбрана“ посетили су и председник Скупштине Републике Србије Небојша Стефановић и патријарх српски Иринеј.

Сајам ове године окупља више од 500 директних излагача, од тога 48 из иностранства, а његов слоган „Простори слободе“ наглашава и проблематизује везу аутора и друштвеног тренутка. У организацији Сајма књига биће одржано око 60 форума и трибина о темама слободе, стваралаштва и мобилности, а његова специфичност ове године је простор посвећен деци и дечјој књижевности. Настављена је и акција прикупљања књига за најугроженије библиотеке у Србији, као и прошле године, када је прикупљено више од 1600 књига.

Медија центар „Одбрана“ представља двадесетак нових наслова на Сајму, а на његовом штанду биће изложено више од 400 издања. У периоду између два сајма књига, у војној издавачкој кући обајвљено је око 100 наслова. Како је у питању специфичан издавач, окренут потребама система одбране, мањи део његове издавачке делатности намењен је широј читалачкој публици, којом се Медија центар „Одбрана“ и представља на овој манифестацији културе. Промоције нових наслова Медија центра „Одбрана“ биће одржане сваког дана од 17 часова у прстену Хале 1.

Распоред промоција нових наслова Медија центра „Одбрана“ прочитајте на веб презентацији Медија центра.


photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА

Get the Flash Player to see this player.



Министар одбране на отварању сајма | FLV