Министарство одбране Републике Србије
 
18.10.2013.

Делегација Министарства одбране у Великој Британији



У оквиру посете Великој Британији, делегација Министарства одбране предвођена помоћником министра за политику одбране Мирославом Јовановићем посетила је Краљевски колеџ одбрамбених студија ~(Royal College of Defence Studies - RCDS)~.

У разговорима су размотрене досадашње активности у области војног образовања и предложени нови видови сарадње Краљевског колеџа са Високим студијама безбедности и одбране у нашој земљи.

Начелник Управе за одбрамбене технологије, бригадни генерал Бојан Зрнић је одржао састанак са представницима владине агенције за трговину и инвестиције у области војне опреме ~(UK Trade & Investment)~. Том приликом разматране су могућности за успостављање сарадње компанија наменске индустрије две земље ради заједничког наступа на трећим тржиштима.

Делегација МО је посетила и Сталну здружену команду оружаних снага Велике Британије у Нортвуду.  Члановима делегације презентовани су структура, мисија и задаци које ова команда извршава.

Током посете бази Нортвуд, делегација је обишла и Команду мисије АТАЛАНТА у којој су тренутно ангажовани припадници Војске Србије. У разговорима су представници команде истакли високу професионалност наших припадника и захвалили на досадашњем учешћу. Помоћник министра је истакао опредељење да се наше учешће у мисији прошири кроз ангажовање тима за заштиту бродова из Светског програма хране за Сомалију.