Министарство одбране Републике Србије
 
09.10.2013.

Бронзана медаља за Србију на 5. ~CISM~ Футсал купу



Репрезентација Војске Србије освoјила је треће место на ~5. CISM~ Футсал купу, који се од 29. септембра до 3. октобра одржао у Скопљу под покровитељством Међународног савета за војне спортове ~CISM~.

Победник турнира, на коме су се такмичили припадници оружаних снага из шест република бивше СФРЈ, је екипа Хрватске. Друго место припало је БиХ, треће Србији, четврто место освојила је репрезентација Црне Горе, екипа Словеније заузела је пето место док је шесто припало екипи домаћина.

Специјални изасланик ~CISM~ на овом такмичењу Пауло Барбоса из Бразила је током свечане церемоније доделе награда нагласио да је на турниру исказана врхунска игра и фер плеј, те да је циљ програма, развијање пријатељства и сарадње у потпуности остварен.

Први циклус турнира ~CISM~ Футсал купа, чији је покретач била делегација Републике Србије при ~CISM~ уз подршку Генералног секретаријата Међународног савета за војне спорове из Брисела и Светске фудбалске Федерације ~(FIFA)~, завршава се следеће године када је домаћин Министарство одбране Босне и Херцеговине. Досадашњи организатори турнира били су Србија, Словенија, Хрватска, Црна Гора и Македонија.

Репрезентација Војске Србије наступила је у саставу: пуковник Бошко Зорић, вођа екипе, потпуковник Драган Тодоров, технички руководилац, Звездан Шљивар, главни тренер, Саша Озимић помоћни тренер и играчи: капетани Миленко Цимбаљевић, Мирослав Радовановић, потпоручници Милош Шумарац, Небојша Јоцић, Марко Ђорђевић, заставник Милош Радовановић, десетари Александар Михајловић, Драган Станковић, Петар Вучићевић и кадет Демир Ханић.

Војни изасланик Републике Србије у Скопљу, потпуковник Жељко Симић, организовао је у Амбасади РС свечани пријем за чланове репрезентације Србије.