Министарство одбране Републике Србије
 
26.09.2013.

Обука за израду планова одбране



Управа за обавезе одбране организовала је данас, у Дому Војске Србије, обуку овлашћених лица из субјеката одбране Републике Србије за израду планова одбране. Обуци присуствују овлашћена лица из министарстава, локалне самоуправе и великих привредних система који, на основу Закона о одбрани, имају дужност да израде сопствене планове одбране.

Начелник Управе за обавезе одбране, пуковник Милић Станић, рекао је у уводном обраћању да би Влада Републике Србије, у октобру, требало да усвоји План одбране Републике Србије после чега почиње да тече рок од шест месеци током кога би сви субјекти одбране требало да израде своје сопствене планове. Према његовим речима, обуке које организује Управа, и регионални центри Министарства одбране усмерени су ка томе да се државним органима и привредним субјектима помогне у извршавању тих обавеза.

Данашња обука послужиће за размену искустава и отклањање одређених недоумица и проблема са којима су се људи задужени за послове одбране у својим предузећима и државним органима до сада сусретали и који би у наредном периоду могли да их очекују.