Министарство одбране Републике Србије
 
17.09.2013.

Министар одбране у посети Генералштабу Војске Србије



Министар одбране Небојша Родић посетио је данас Генералштаб Војске Србије, што је његова прва званична посета тој институцији од када је преузео дужност.  Дочекао га је начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић са члановима колегијума.

Генерал Диковић упознао је министра Родића са стањем у Војсци Србије и најважнијим активностима које се одвијају у јединицама и командама. Министар је најодговорнијим старешинама Војске предочио визију свог рада током предстојећег мандата и указао на стратешке кораке који предстоје.


„Чекају нас озбиљни и велики задаци. План развоја оружаних снага мораће да буде конципиран тако да будемо ефикасни и реални, да у пројектовању политичког опредељења развоја Војске Србије добијемо и већу подршку Владе и Скупштине Републике Србије. Учинићемо апсолутно све да уобличимо своју предвидиву будућност, да та будућност буде тако позиционирана и представљена да Војска Србије и убудуће буде неотклоњив и респектабилан фактор за свакога ко би покушао да угрози нашу слободу, оне тековине које се на овом простору вековима чувају и негују“ – рекао је министар Родић.

Министру одбране током посете Генералштабу представљен је и рад  Центра за обуку путем симулација.

Нови члан Владе Републике Србије надлежан за ресор одбране рекао је на крају да су утисци које са собом носи из Генералштаба – импресивни.

photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА

Get the Flash Player to see this player.



Министар Родић | FLV
Посета | FLV