Министарство одбране Републике Србије
 
16.09.2013.

Свечани испраћај српских мировњака на Кипар



У касарни "Књаз Михаило" у Нишу, данас је уприличен свечани испраћај за 46 припадника Војске Србије, који ће наредних шест месеци учествовати у мултинационалној операцији очувања мира на Кипру.

Свечаном испраћају присуствовали су генерал-мајор Милосав Симовић, заменик команданта Копнене војске и бригадни генерал Желимир Глишовић, командант Треће бригаде КоВ, са сарадницима. Ово је, иначе, пета смена припадника ВС на Кипру.

Генерал Симовић је официре, подофицире и војнике подсетио да је мировна операција на Кипру успостављена 1965. године у циљу спречавања насиља између кипарских Турака и Грка.

- Наша војска у овој операцији учествује са 46 припадника. Вас 35 из стрељачког вода Трећег батаљона Војне полиције бићете у контакту са припадницима оружаних снага Мађарске, Словачке, Кине, Канаде, Аргентине, Аустрије и заједно ћете извршавати борбене задатке. Од вас очекујем да достојно представљате 3. батаљон Војне полиције, Трећу бригаду, Копнену војску, Војску Србије и нашу земљу - рекао је заменик команданта КоВ.

Према речима капетана Милана Ристића, командира вода, он, његов заменик и командири одељења су већ посетили зону коју ће надгледати и упознали се са приликама на терену.

-Поред тога, сви смо прошли петонедељну обуку и извели тродневну вежбу током које је оцењена наша спремност за учешће у овој мултинационалној операцији - казао је овим поводом капетан Ристић.

Мировњаке су испратили и чланови породица и пријатељи.


photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА

Get the Flash Player to see this player.



Генерал-мајор Милосав Симовић | FLV
Испраћај | FLV
Капетан Милан Ристић | FLV
Старији водник Виктор Урошевић | FLV
Разводник Сања Вујовић  | FLV