Министарство одбране Републике Србије
 
16.09.2013.

Делегација Mинистарства одбране у Алжиру



Делегација Министарства одбране Републике Србије коју је предводила помоћница министра за материјалне ресурсе Јасминка Тодоров боравила је од 13. до 16. септембра у посети Министарству националне одбране Демократске и Народне Републике Алжир.  У саставу делегације Министарства одбране били су представници Грађевинске дирекције Србије и ЈП ''Југоимпорт – СДПР''.

Посета је реализована у циљу прибављања информација о пројекту изградње промотивних стамбених објеката у Алжиру и прикупљања података за учешће грађевинских предузећа из Републике Србије у овом програму.

  Током посете одржан је радни састанак са централним инспектором Управе за социјална питања, пуковником Ханин Абдерахманом ~(Hanine Abderrahmane)~ и председником предузећа за реализацију пројеката изградње~ "INDJAB"~ - Министарства за становање и урбанизам ДНР Алжир, Абделмалек Аисионом ~(Abdelmalek Aissiou)~.

Након презентације техничких потреба и разговора о националном програму изградње стамбених објеката у Алжиру, у наставку радног дела посете, делегација је обишла грађевинску локацију у Бухаруну, у вилајету Типаза.

Министарство одбране исказало је спремност и намеру да учествује у реализацији пројекта изградње промотивних стамбених објеката у Алжиру као и за наставак унапређења стратешког партнернерства два министарства.