Министарство одбране Републике Србије
 
23.08.2013.

Промоција резервних официра



У свечаној сали Војне академије данас је одржана свечаност промоције резервних потпоручника генерације «Март 2013». Школовање за резервне официре завршило је 40 слушалаца: 11 рода оклопних јединица, 9 рода артиљерије, 10 АРЈ ПВД и 10 рода инжињерије.

Начелник Школе националне одбране пуковник Миле Јелић је истакао значај школовања резервних официра за систем одбране, а посебно за Војску Србије с аспекта успешне попуне и припреме за одбрану земље.

- Земљу могу бранити обучени и припремљени људи, што се најуспешније постиже образовањем које је незаменљиво да би се достигле највише способности система као целине и појединаца који га чине. Професионални састав Војске Србије за вас је ослонац у попуни, обуци и извођењу борбених дејстава, а ви сте непресушна снага за војску. Наш систем данас добија још једну квалитетну генерацију, спремну за велике напоре, велика искушења, и генерацију младих који ће бити носиоци проверених вредности и задатака у мисијама наше војске, рекао је пуковник Јелић.

Начелник Војне академије генерал-мајор Младен Вуруна уручио је признања најбољима у рангу, потпоручницима Стефану Митровићу, Бојану Анђелинићу и Изтоку Суши.

Обраћајући се присутнима у име свих слушалаца, први у рангу потпоручник Митровић, истакао је да је данашња свечаност можда скромна, и у односу на српску и војну официрску традицију мала, али није безначајна.

- За нас који смо данас овде пред вама она има дубоко значење. Данас стичемо не само право, него и част, да себе називамо официрима. Породице могу да буду поносне што у својим круговима имају официре, а од данас Србија може да убележи 40 нових имена себи на помоћ. За нас је овај тренутак круна протеклих шест месеци. Поносан сам на све нас младе који смо се својом вољом ставили на располагање земљи, и на енергију, елан и упорност које смо имали. Чињеницу да стојим данас овде не сматрам само личним успехом, већ успехом свих нас, рекао је потпоручник Митровић.

photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА

Get the Flash Player to see this player.



Пуковник Миле Јелић | FLV
Први у рангу Стефан Митровић | FLV
Промоција | FLV