Министарство одбране Републике Србије
 
20.07.2013.

Припадници Министарства одбране и Војске Србије на манифестацији «Мишићеви дани»



У оквиру традиционалне манифестације «Мишићеви дани», делегација МО и ВС, предвођена пуковником Миланом Јововићем, положила је данас, ловоров венац на Споменик војводи Живојину Мишићу испред зграде општине у Мионици, уз симболично подизање заставе манифестације и војне почасти.

Након полагања венаца и пригодног културно-уметничког програма у Мионици, на платоу испред родне куће војводе Живојина Мишића у Струганику, одржана је свечана седница СО Мионица, на којој су уручена посебна признања које та општина традиционално додељује поводом ове манифестације.

Међу добитницима признања су  и потпуковник Тиосав Јанковић, најбољи у рангу 56. класе Генералштабног усавршавања Школа националне одбране и потпуковник др Бојан Павковић, ранији добитник награде «Војно дело» за најбољу докторску дисертацију у МО и ВС. Они су добитници златне плакете «Војвода Живојин Мишић» која се додељује за постигнуте резултате и достигнућа у области војне службе, науке, доктрине и стваралаштва.

Манифестација «Мишићеви дани» седамнаеста по реду, одржава се сваке године и посвећена је славном војсковођи и стратегу, војводи Живојину Мишићу (1855-1921), а садржи богат и разноврстан програм, почев од спортских такмичења, до изложби, књижевних вечери и концерата.