Министарство одбране Републике Србије
 
10.07.2013.

Помоћник министра Јовановић на састанку у седишту ОЕБС у Бечу



Помоћник министра за политику одбране, Мирослав Јовановић предводиo je делегацију Републике Србије на Годишњем састанку о примени Кодекса поступања у војно-политичким аспектима безбедности ОЕБС.

Састанак je одржан у седишту ОЕБС у Бечу, а учествовало је више од 150 представника држава чланица Организације, академске заједнице и невладиног сектора. Расправа о Кодексу поступања у војно-политичким аспектима безбедности ОЕБС односила се на могући допринос ОЕБС у процесу преговарања нове, свеобухватне, недељиве и кооперативне безбедносне заједнице на евроатланском и евроазијском простору.

Помоћник министра одбране одржао је излагање у оквиру 2. радне сесије „Искуства Републике Србије у примени Кодекса поступања у војно-политичким аспектима безбедности“.

На маргинама скупа, помоћник министра одбране Јовановић сусрео се са директором Центра за спречавање сукоба Адамом Кобиерацким и другим званичницима ОЕБС и представницима држава учесница. Током разговора истакнута је сарадња Републике Србије и ОЕБС у војно политичкој димензији безбедности, достигнућа реформе система одбране и могућности за унапређење сарадње у функцији будућег председавања Републике Србије Организацијом у 2015. години.