Министарство одбране Републике Србије
 
04.06.2013.

Признања за организацију свечаности поводом Дана Војске Србије



Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић уручио је данас признања институцијама и појединцима који су помогли успешној организацији Дана Војске, 20. априла у Крушевцу.

На предлог Команде централне свечаности, Велику плакету Војске Србије доделио је Радио-телевизији Србије и граду Крушевцу. Плакету Генералштаба добио је Веселин Грозданић, режисер преноса централне свечаности, а Захвалницу начелника Генералштаба, Полицијска управа града Крушевца.

Обраћајући се присутнима, начелник Генералштаба је истакао да је Војска Србије Централном свечаношћу у Крушевцу, показала грађанима да може да одговори на све изазове и задатке који се пред њу постављају.

– То је и био наш циљ, који смо остварили, највише уз вашу помоћ, на наше и на задовољство људи који воде ову државу али и на задовољство грађана Србије. Захвалио бих, пре свих, људима који су ван састава Војске, на великом доприносу; РТС-у на професионално извршеном задатку, граду Крушевцу, градоначелнику и његовим сарадницима, као и грађанима овог дивног града, што су створили услове да све прође у најбољем реду.

Генерал Диковић је, изразивши наду, „да ћемо се и идуће године наћи на истом задатку“, истакао да стање у Војсци одувек одсликава стање у држави.

- Великим напорима свих припадника Војске Србије, успели смо да учинимо да данас будемо и корак испред, на чему изражавам честитке свима који дају допринос томе – истакао је генерал Диковић.

Захваљујући на признању, Веселин Грозданић је истакао да га је, још као дечака, отац, официр ЈНА, научио колики је значај поверења.

– На том поверењу у РТС ја вам захваљујем, посебно због тога што резултате наше сарадње, коју на њему градимо, најбоље осећају грађани Србије. Желимо вам још много успеха у раду, а ми ћемо вас у стопу пратити - рекао је режисер преноса свечаности из Крушевца.

Генерал Диковић похвалио је и наградио припаднике Војске Србије за посебан допринос успешном организовању свечаности.

Похваљени су генерал Војин Ч. Јондић, начелник Управе за оперативне послове Генералштаба, потпуковник Дејан Петковић, из Мешовите артиљеријске бригаде, као и пешадијске ешелоне Речне флотиле и Гарде и заставни вод из састава 4. бригаде.

Награђени су пуковник Дејан Голубовић из Команде Копнене војске, пуковник Жељко Гавриловић, начелник штаба Гарде, пуковник Жељко Обрадовић из Управе војне полиције, пуковник Синиша Кресовић, командант гарнизона Крушевац, потпуковник Велибор Мекић, из Команде Ваздухопловства и ПВО, и мајор Дејан Пушкаревић из Речне флотиле.