Министарство одбране Републике Србије
 
07.05.2013.

Промоција књиге о сајбер ратовању



Промоција књиге „Међународни аспект сајбер ратовања“ мајора мр Драгана Младеновића биће одржана 8. маја у 15.00 часова у Дому Војске Србије. Књига је у потпуности оригинална, јер у теoријском фонду и стручној литератури не постоји значајан број одговарајућих радова из те области, чак и у глобалним размерама. Оригиналност се огледа и у ставу аутора о новим начинима регулисања суверенитета држава у сајбер простору и његовог правног статуса, посебно у погледу предлога за могуће истовремено регулисање сајбер простора заједничком баштином човечанства и подручјем у потпуном државном суверенитету.

Велики значај ове књиге је у научном доприносу у регулацији војних сукоба у сајбер простору у будућности с обзиром на оскудност претходне стручне грађе из наведене области, велику угроженост свих држава од сајбер ратовања и предвиђања да ће након 2012. године сајбер ратовање бити толико изражено да ће га обавезно укључивати стратегије националних безбедности свих држава.

Књигу у издању Медија центра „Одбрана“ јавности ће представити рецензенти генерал- мајор доцент др Данко Јовановић, доцент др Зоран Јефтић, са Факултета безбедности, др Мирјана Дракулић, редовни професор ФОН-а и аутор.