Министарство одбране Републике Србије
 
26.04.2013.

Посета представника Генералног директората за наоружање ~(DGA)~Француске



Представник Генералног директората за наоружање ~(DGA)~ из Француске Франк Лефебре посетио је Сектор за материјалне ресурсе Министарства одбране. Домаћин посете била је Војна контрола квалитета Сектора за материјалне ресурсе.

На састанку са гостом из Француске разговарано је о начину рада и функционисања контроле квалитета у процесу опремања, ремонта и модернизације средстава наоружања и војне опреме. Директор Војне контроле квалитета потпуковник др Ивица Марјановић је презентовао принципе и критеријуме рада војне контроле и истакао значај примене законских и других прописа у процесу пријема средстава НВО.

Франку Лефебреу и војном аташеу Француске пуковнику Фабрису Диду приказана је новоотворена презентациона соба за Дан Војске Србије у објекту војне контроле квалитета са палетом производа коју производи одбрамбена индустрија Републике Србије, а у чији је процес контролисања укључена Војна контрола квалитета.

Представника Генералног директората за наоружање Француске примила је и помоћница министра одбране за материјалне ресурсе Јасминка Тодоров. Она је Лефебреа упознала са високим критеријумима у прихватању производа који поставља Сектор за материјалне ресурсе у чијем је саставу војна контрола квалитета. Помоћница министра одбране информисала је госта о идентификацији свих аспеката и значаја војне контроле квалитета и мерама које се предузимају у циљу повећања нивоа обучености кадра и инфраструктурног унапређења. капацитета. Било је речи и о обнављању акредитације од стране Акредитационог тела Србије као и о проширењу обима акредитације на целокупан Интегрисани менаџмент систем ИМС.

Франк Лефебре је изразио захвалност на срдачном пријему на свим нивоима. Изражена је обострана жеља за наставком и проширењем сарадње.