Министарство одбране Републике Србије
 
27.03.2013.

Најбезбеднији возачи у Министарству одбране и Војсци Србије



Тројица наjбезбеднијих возача у Министарству одбране и Војсци Србије проглашена су данас на седници Савета за безбедност војних учесника у саобраћају за 2012. годину, одржаној у Управи за општу логистику Сектора за материјалне ресурсе Министарства одбране.

Најбезбеднији возачи за 2012. годину су старији водник Јован Медојевић из Специјалне бригаде Копнене војске, десетар Синиша Максимовић из команде чете Копнене војске и Душко Радоја, цивилно лице из Војнограђевинске установе „Београд“. Они су у протеклој години прешли највише километара без саобраћајних незгода и прекршаја, што је био и основни критеријум при одабиру кандидата.

Седницом је руководио шеф Одсека за саобраћај и транспорт Управе за општу логистику СМР, пуковник доц. др Жељко Ранковић, а најбезбеднијим возачима признања и награде уручио је начелник Управе за људсе ресурсе Генералштаба ВС генерал-мајор Слађан Ђорђевић.

У 2012. години догодио се мањи број саобраћајних незгода војних возила у односу на прошлу годину и последице су биле мање. Чланови Савета закључили су да је у 2013. години потребно донети Стратегију безбедности војних учесника у саобраћају за период 2013-2017. године и покренути кампање за побољшање безбедности војних учесника у саобраћају, посебно усмерену ка популацији професионалних војника возача у МО и ВС.