Министарство одбране Републике Србије
 
26.03.2013.

Шеста конференција изасланика одбране Републике Србије



Шеста годишња конференција изасланика одбране Републике Србије одржава се у Дому Гарде ''Топчидер'' у Београду од 25. марта до 29. марта ове године, како би се анализирао рад војнодипломатских представника и дефинисали приоритети за наредни период.

Након уводног обраћања директора ВОА бригадног генерала Драгана Владисављевића, учешће у излагању узели су саветник председника Републике Србије Марко Ђурић, државни секретар Министарства одбране Александар Николић, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, државни секретар Министарства спољних послова Вера Маврић и помоћници министра одбране за политику одбране и материјалне ресурсе Мирослав Јовановић и Јасминка Тодоров. Они су упознали војнодипломатске представнике о активностима у оквиру својих надлежности, изнели планове за наредни период, али и очекивања од изасланика одбране у реализацији активности на међународном плану.

Генерал Владисављевић рекао је да је циљ Конференције анализа резултата рада изасланстава одбране и давање усмерења ради унапређења квалитета рада.

Државни секретар Николић оценио је да изасланства одбране дају значајан допринос у изградњи угледа Министарства и Војске Србије на међународном и унутрашњем плану. Он је нагласио да у заступању интереса Србије на међународном плану посебно место има ангажовање изасланика одбране у промоцији реформе система одбране, билатералне војне, а посебно војно-економске сарадње.

Начелник Генералштаба упознао је изасланике одбране са најзначајнијим активностима Војске Србије, и том приликом им је указао да својим активностима могу допринети ВС и Србији, као и да су они управо ''прва линија одбране''.