Министарство одбране Републике Србије
 
13.03.2013.

Семинар ПЕЛТ за наставнике енглеског језика



У сарадњи Дирекције ПЕЛТ Управе за кадрове Сектора за људске ресурсе МО и Британског Савета у Београду из опредељених финансијских средстава земаља донатора Програма ПЕЛТ (Краљевина Норвешке, Велике Британије, Данске, Холандије и Шведске и САД), на Тари је одржан тродневни семинар „Методе учења и израда наставних материјала комбинацијом традиционалних метода и савремених информатичких технологија“.

Семинару су присуствовали наставници енглеског језика из Групе за енглески језик Управе за обуку и доктрину ГШ ВС (Ј-7), са Катедре за стране језике Војне академије и из националног ~STANAG~ Тима за тестирање Дирекције ПЕЛТ.

Циљ семинара је била методско-стручна припрема наставника енглеског језика у усвајању нових метода дизајнирања курсева комбинацијом класичне наставе и учења на даљину (~Blended Learning Course Design~) ради ефикасније реализације полуинтензивних и интензивних курсева енглеског језика који су део циклуса оспособљавања припадника ВС за тестирање по стандарду ~STANAG~ 6001.

Предавања ја држала експерткиња из области обуке и тестирања енглеског језика за припаднике оружаних снага Клер Витакер, квалификована ~PEP (Peacekeeping English Project)~ менаџерка Британског Савета. Њена предавања су имала за циљ да информишу полазнике семинара о техникама наставе уз употребу војне терминологије, методологије учења на даљину, изради материјала за електронске курсеве енглеског језика у Центрима за самостално учење енглеског језика ( ~SAC~).

На семинару је реализована обука наставника у четири вештине предавања: слушање, говор, читање и писање. На крају семинара полазницима су додељени сертификати.