Министарство одбране Републике Србије
 
15.02.2013.

Министар Вучић у Абу Дабију



Први потпредседник владе и министар одбране Александар Вучић боравиће од 16. до 18. фебруара 2013. године у Уједињеним Арапским Емиратима, где ће се састати са престолонаследником и шефом државе шеиком Мухамедом бин Заједом ал Нахјаном.

Током дводневног боравка у Абу Дабију, потпредседник Вучић потписаће Међудржавни споразум о сарадњи између Републике Србије и Уједињених Арапских Емирата, Заједничку изјаву о успостављању стратешког партнерства и Споразум о сарадњи у области одбране.

Истовремено, потпредседник Вучић присуствоваће потписивању уговора о заједничком развоју и снабдевању ракетног система АЛАС између компаније „~Emirates Advance Research and Technology~“ из Емирата и „Југоимпорт СДПР“ из Србије, као и неколицине других уговора из области наменске индустрије.

Приликом ове радне посете, потпредседник Вучић присуствоваће и отварању Међународног сајма опреме и наоружања (~IDEX~) у Абу Дабију и имати низ састанака са представницима развојног фонда и других компанија заинтересованих за улагања у Србију.