Министарство одбране Републике Србије
 
13.02.2013.

У Дому Војске одржан концерт Првог београдског певачког друштва



У Свечаној сали Дома Војске Србије вечерас је, поводом 15. фебруара - Дана државности Републике Србије, одржан концерт Првог београдског певачког друштва. На репертоару су биле композиције Јосифа Маринковића, Даворина Јенка, Миодрага Говедарице, Стевана Стојановића Мокрањца, Војислава Илића, Корнелија Станковића и других аутора. Хор је кроз наступ водила Светлана Вилић, диригент и уметнички руководилац.

На почетку програма гостима су се обратили директор Медија центра „Одбрана“ потпуковник Славољуб Марковић и председник хора и старешина Саборне цркве у Београду протојереј-ставрофор Петар Лукић.

„Вечерас имамо част да у сусрет Дану државности угостимо Прво београдско певачко друштво, наш најстарији и најцењенији хор, који ове године обележава 160 година постојања и рада“, рекао је потпуковник Марковић, пожелевши им још пуно година величанствених наступа.

- Вечерас имамо много разлога за радост. Ја се у срцу радујем што јубилеј Првог београдског певачког друштва прослављамо под сводовима овог предивног здања. Радујем се и зато што имам прилику да људима из Дома Војске захвалим за непроцењиво и неузвративо гостопримство које нам указују сваке године на Светог Василија Великог, дан славе хора. Радујем се и што смо уприличили концерт за овај велики празник наше отаџбине, рекао је протојереј-ставрофор Лукић.

У програму је учествовао и глумац Љубивоје Тадић, који је, у паузама између музичких тачака, казивао одломке из представе „Тесла или прилагођавање анђела“ Стевана Пешића.