Министарство одбране Републике Србије
 
13.02.2013.

Информисање страних војних представника о пројектима Министарства одбране



Данас је у Дому Гарде Дирекција за управљање пројектима Министарства одбране Републике Србије информисала стране војне представнике о својим функционалним надлежностима и најважнијим пројектима.

У уводној речи, помоћник министра за буџет и финансије Србислав Цвејић, у име Министарства одбране, захвалио је гостима на досадашњем разумевању и донаторској помоћи и истакао да је Министарство одбране сложен и веома одговоран систем.

– Зато је потребно његово непрестано организационо унапређење, као и структурна доградња. Желимо да своје активности тежишно усмеримо на савремену функционалну и технолошку пројектну подршку структурама Министарства одбране и Војске Србије ради реализације приоритетних циљева у модернизацији нашег система одбране – истакао је помоћник министра.

Директор Дирекције за управљање пројектима др Прода Шећеров представио је ту нову структуру Министарства одбране страним војним представницима и упознао их са колективом пред којим је, како је истакао, нови изазов и одговорност, и који је за кратко време колико постоји, припремио око 20 пројеката од којих су четири данас представљена.

– Кључне функције Дирекције су планирање и припрема пројеката, аплицирање код надлежних институција у земљи и иностранству, као и спровођење и праћење одобрених пројеката – истакао је др Шећеров, који је као један од циљева данашње презентације, којој је присуствовао и државни секретар Зоран Ђорђевић, истакао приказ континуитета структурних промена у Министарству одбране од јула 2012. године.

Страним војним представницима представљени су пројекти унапређења канцеларијског пословања у МО и ВС применом савремених информационо – комуникационих технологија (EDMC), унапређења инфраструктуре у главном интернет центру МО и ВС, подизања капацитета ЦУК АБХО МО РС и пројекат  o биотероризму.

Гости, који су се највише интересовали за пројекте о биотероризму и информатовним технологијама, истакли су да су данашње информације биле веома корисне.

Изасланик одбране Швајцарске Конфедерације вицедоајен пуковник Маркус Видмер захвалио је домаћину на систематичним информацијама о пројектима за које се нада да ће имати подршку од стране партнерских земаља и пожелео пуно успеха у раду.

Стране војне представнике на крају је поздравио државни секретар Зоран Ђорђевић који је истакао да је овај скуп веома битан за Министарство одбране јер је на њему презентован део пројеката чија се реализација планира. Он је изразио наду да ће сарадња на реализацији значајних пројеката бити настављена на заједничку корист.