Министарство одбране Републике Србије
 
12.02.2013.

Додељене медаље припадницима Министарства одбране и Војске Србије



У Великој ратној сали старог Генералштаба данас су додељене златне и сребрне медаље за ревносну службу припадницима Министарства одбране и Војске Србије. Одликовања из надлежности председника Републике Србије уручио је први потпредседник Владе и министар одбране Александар Вучић.

Свечаној церемонији присуствовали су представници Министарства одбране и Војске Србије.

Министар Вучић честитао је свима предстојећи празник, Дан државности, у жељи да се симболика коју са собом носи никада не заборави. Тај национални празник, према његовим речима, везан је за два историјска догађаја из наше уставно-правне и војне историје - проглашење Сретењског Устава 1835. године и подизање Првог српског устанка 1804. године.

- Данас с поносом можемо рећи да је Војска Србије истински наследник српских устаника, али и ратника и бораца оба балканска и светска рата. Република Србија данас је фактор стабилности у региону, а њена војска сигуран ослонац развијања добрих билатералних односа, рекао је министар и одао признање награђенима за допринос који су дали систему одбране и Републици Србији.

- Као министар одбране, члан Владе Републике Србије, али и лично, поносан сам на нашу војску, јер су у њој људи који су увек знали да је слобода највиши принцип који треба да штитимо, рекао је Вучић.

Указом председника Републике додељено је 65 златних и 75 сребрних медаља. Министар одбране на данашњој церемонији уручио је 64 одличја.


photoФОТОГАЛЕРИЈА