Министарство одбране Републике Србије
 
14.12.2012.

Начелник Генералштаба у посети Турској



Начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Љубиша Диковић данас завршава дводневну посету Републици Турској, у току које je разговaрао са турским колегом генералом Неџдетом Озелом.

Током разговора две делегације, заједнички је оцењено да постоји простор за унапређење билатералне војне сарадње, пре свега у областима војног образовања – школовања официра на командно-штабним и генералштабним усавршавањима у војнообразовним институцијама Турске и Србије, као и заједничких вежби и обуке.

Исказан је обострани интерес за учешће у регионалним иницијативама ради боље сарадње и стварања услова за стабилност, безбедност и просперитет у региону.

Делeгација Војске Србије посетила је 4. корпус оружаних снага Турске, Војну академију, Центар Партнерства за мир и Центар за обуку за борбу против тероризма.

Током посете, генерал Диковић положио је венац у Маузолеју Мустафе Кемала Ататурка, творца модерне турске државе, а делегацију Војске Србије примио је и амбасадор Србије у Анкари Душан Спасојевић.