Министарство одбране Републике Србије
 
09.12.2012.

Копнена војска прва притекла у помоћ



Припадници Војске Србије од раног јутра ангажовани су у свим завејаним местима у Војводини и учествују у рашчишћавању путева и саобраћајница помажући становништву које је блокирано у снежним наносима.

Људство и механизација 17. механизованог батаљона из Прве бригаде Копнене војске ангажовани су на старом путу Нови Сад - Суботица, на делу Бачка Топола – Фекетић где су до сада извукли више од 10 аутобуса и камиона.

Нешто пре 18.00 часова, тенк за извлачење из Бачке Тополе успео је да извуче преврнуту цистерну код места Фекетић која је блокирала саобраћај на том путном правцу, при чему су војници из снежних наноса избавили још 33 моторних возила, аутобуса и камиона како би стигли до цистерне.

У току дана први потпредседник владе и министар одбране Александар Вучић наредио је хитно ангажовање јединица Војске Србије, људства и механизације са циљем помоћи локалном становништву у отклањању последица елементарних непогода изазваних снежним падавинама.

Током ноћи војници Прве бригаде Копнене војске припремали су топле напитке и носили их особама које су биле блокиране у аутомобилима у снежним наносима на путевима у Војводини.

У току трајања снежних непогода све јединице Војске Србије биће на располагању за помоћ локалном становништву.