Министарство одбране Републике Србије
 
29.11.2012.

Стручна расправа о Нацрту правилника о транспорту опасног терета



На Војној академији одржана је стручна расправа о Нацрту правилника о транспорту опасног терета у Министарству одбране и Војсци Србије. На основу Закона о транспорту опасног терета, радни тим Министарства одбране и Војске Србије, у сарадњи са радном групом Министарства саобраћаја Републике Србије, израдио је Нацрт правилника о транспорту опасног терета у МО и ВС.

Стручна расправа одржана је у организацији Управе за општу логистику Сектора за материјалне ресурсе, носиоца израде Правилника о транспорту опасног терета у Министарству одбране и Војсци Србије. Стручном расправом руководио је пуковник доц. др Жељко Ранковић, шеф одсека за саобраћај и транспорт, који је истакао значај уређења ове области у Министарству одбране и Војсци Србије.

На стручној расправи, поред припадника Министарства одбране и Војске Србије, учествовали су и представници Министарства саобраћаја, на челу са помоћником министра за европске интеграције Мирјаном Трифуновић, као и представник Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије.

У оквиру стручне расправе, реализован је обилазак кабинета Катедре војномашинског инжењерства и Катедре логистике, где су учесницима расправе презентовани капацитети за школовање кадета Војне академије.