Министарство одбране Републике Србије
 
27.11.2012.

Састанак министра Вучића са замеником помоћника америчког државног секретара Филипом Рикером



Први потпредседник владе и министар одбране Александар Вучић састао се данас са замеником помоћника америчког државног секретара Филипом Рикером.

Током састанка потпредседник Вучић је истакао да је Србија у потпуности посвећена испуњавању услова за добијање датума за почетак преговора са Европском унијом. Он је истовремено указао и на то да се дијалог са Приштином наставља и да ће Београд применити договоре постигнуте у Бриселу. „Важна су дела, а не речи. Влада Србије је већ учинила низ конкретних корака у том правцу“, истакао је Вучић.

Заменик помоћника америчког државног секретара Филип Рикер је изјавио да Сједињење Америчке Државе снажно подржавају наставак процеса европских интеграција, као и дијалог са Приштином, о чему сведочи и недавна посета америчке државне секретарке Хилари Клинтон. Рикер је посебно похвалио посвећеност Владе Србије борби против корупције, јер је то један од важних предуслова за јачање владавине права, као и стварање стабилног привредног окружења за стране инвеститоре.