Министарство одбране Републике Србије
 
23.11.2012.

Посета Београдске асоцијације војних изасланика Универзитету одбране



Представници Београдске асоцијације војних изасланика коју је предводио изасланик одбране Чешке Републике пуковник Лоран Куртоши посетили су данас Ректорат Универзитета одбране.

Пожелевши добродошлицу гостима, ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић истакао је да, иако је та високошколска војна установа веома млада, традиција војног школства у нашој земљи дужа је од 160 година.

- У једном тренутку смо проценили да је најбоље да све војне научноистраживачке ресурсе окупимо на једном месту, што је наишло на подршку како Министарства одбране, тако и универзитетске заједнице наше земље – рекао је генерал Јевтић додајући да је специфичност тог Универзитета то што уз академске има и захтеве везане за војне задатке, а све то кроз техничко-технолошко, хуманистичко и поље медицинских наука.

Ректор је, такође, указао на значај мобилности како кадета тако и наставног особља, и искористио прилику да позове војне представнике на партнерство у будућој сарадњи у војном научнообразовном пољу, јер, како је истакао, знање и наука не познају границе.

У наставку сусрета, представници организационих целина Универзитета одбране презентовали су изасланицима одбране тела, руководство и програме Војне академије и Медицинског факултета Војномедицинске академије.

У разговору који је обележио последњи део данашњег сусрета било је речи о ангажману професора и предавача из различитих цивилних структура, о значају посета делегација високошколских војних установама међународним организацијама, као и о могућностима организовања наставе на појединим студијским програмима, на енглеском језику.