Министарство одбране Републике Србије
 
14.11.2012.

Обележен Дан ВФЦ "Застава филм"



Војнофилмски центар "Застава филм" данас је обележио свој дан - 14. новембар и 64 година постојања.

Директор ВФЦ "Застава филм" потпуковник Мате Вујновић рекао је на свечаности да је мисија те филмске куће очување филма и филмске делатности која ће се у наредном периоду остваривати снимањем наставних филмова и осталих форми савременом теннологијом и приступом, даљим усавршавањем информативне делатности у циљу извештавања јавности о активностима Министарства одбране и Војске Србије и дигитализацијом филмског архива.

Према његовима речима, претходна година је била тешка, оскудна ресурсима а обележиле су је бројне обавезе.

- Ипак успели смо да, делом самостално, а делом и у копродукцији, реализујемо неке значајне пројекте. Оно што је обележило претходну годину је процес консолидације у коме смо изабрали полазну основу за будући рад, изабрали пројекте који би требало да буду окосница у наредној години, као и ауторе са којима ћемо их реалиовати – истакао је потпуковник Вујновић додајући да је та филмска кућа увек имала слуха за добре идеје и ауторе и ван система.

Честитајући запосленима Дан установе, начелник Управе за односе са јавношћу пуковник Миливоје Пајовић истакао је да увек треба тежити ка новим начинима филмског израза.

- "Застава филм" ће наставити да постоји, са измењеним ликом и структуром, јер је потребна систему одбране. Та кућа ће се тек представити јавности, а у томе има пуну подршку Управе за односе са јавношћу – поручио је пуковник Пајовић.