Министарство одбране Републике Србије
 
31.10.2012.

Одржана ванредна седница Сената Универзитета одбране



У Ректорату Универзитета одбране данас је одржана 10. ванредна седница Сената те високошколске војне установе. Седницом је председавао председник Сената, ректор Универзитета, генерал-потпуковник проф.др Миодраг Јевтић, а заседању су присуствовали и начелник Војне академије, генерал-мајор проф. др Младен Вуруна и декан Медицинског факултета Војномедицинске академије, бригадни генерал проф. др Миодраг Чолић.

Дневни ред данашње седнице односио се на усвајање записникa са девете редовне седнице Сената Универзитета одбране, избор у звање наставника–доцента, избор и реизбор у звање наставника–ванредног професора, као и избор у звање наставника–редовног професора на Универзитету одбране.

Према речима ректора Јевтића, данашња седница је сазвана са циљем да се чланови Сената упознају са кандидатима, чују мишљења стручних већа, као и да се гласа о њиховом избору. Он је, такође, истакао да је приликом избора кандидата вођено рачуна о поштовању правила и стандардима који су прописани статутом тог универзитета.

- Да је место универзитета у Министарству одбране препознато сведочи и задатак израде нацрта Закона о образовању у систему одбране који нам је поверен, за шта су већ предузети почетни кораци, јер смо свесни његове озбиљности - истакао је генерал Јевтић.

На седници у звање наставника – доцента на Универзитету одбране изабрани су пуковник др сци. мед. Јанко Пејовић, у звање доцента за предмет медицинска биохемија, пуковник др сци. мед. Душан Милеуснић у звање доцента за предмет радиологија, потпуковник др Ненко Бркљач, у звање доцента за ужу научну област систем логистике, као и др сц. фарм. Снежана Ђорђевић, у звање доцента за предмет медицинска хемија.

Када је реч о другој тачки дневног реда, на данашњој седници, бригадни генерал проф. др Бојан Зрнић, реизабран је у звање ванредног професора за ужу научну област радарска техника, пуковник доц. др Новак Стаматовић изабран је у звање ванредног професора за предмет парадонтологија са оралном медицином, а доц. др Евица Динчић, изабрана је у звање ванредног професора за предмет неурологија. У највише наставничко звање редовног професора на Универзитету одбране у Београду, у завршном делу заседања, изабран је професор др Горан Килибарда, за ужу научну област математика.

Све одлуке о избору кандидата у наставничка звања на Војној академији и Медицинском факултету ВМА Универзитета одбране чланови Сената су донели једногласно.