Министарство одбране Републике Србије
 
17.10.2012.

Генерал Бјелица обишао јединице у Ваљеву и Шапцу



Заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Милан Бјелица обишао је данас део јединица Копнене војске и Команде за обуку у гарнизонима Ваљево и Шабац.

Обилазак је почео у ваљевској касарни „Војвода Живојин Мишић“ где су генерала Бјелицу дочекали командант Команде за обуку бригадни генерал Душан Стојановић и заменик команданта Копнене војске бригадни генерал Војин Ч. Јондић.

На почетку обиласка, екипа Генералштаба Војске Србије, која је контролисала јединице размештене у овој касарни – 2. центар за обуку, 22. пешадијски батаљон и 24. дивизион самоходних вишецевних лансера ракета, реферисала је генералу Бјелици о нађеном стању у контролисаним саставима.

Заменик начелника Генералштаба је након тога разговарао са припадницима Министарства одбране и Војске Србије из гарнизона Ваљево и информисао их о актуелном стању у Војсци и тежишним задацима за наредни период.

У наставку посете генерал Бјелица обишао је Први понтонирски батаљон Речне флотиле у касарни „Церски јунаци“ у Шапцу.

Након реферисања екипе Генералштаба генерал Бјелица је сагледао услове у којима шабачки понтонирци извршавају редовне задатке и разговарао са припадницима гарнизона.