Министарство одбране Републике Србије
 
18.10.2012.

Делегација Аустрије у Центру за обуку логистике



У оквиру билатералних разговора у области војног саобраћаја и транспорта између министарстава одбране Републике Србије и Аустрије, делегација Оружаних снага Аустрије, коју је предводио пуковник Рудолф Ебенбергер, посетила је Центар за обуку логистике у Крушевцу.

Током посете, командант Центра за обуку логистике потпуковник Јадранко Дивјак упознао је госте са организацијом, задацима и могућностима тог центра. Аустријска делегација је имала могућност да се упозна и са кабинетима и средствима која се користе у процесу обуке кадра техничке и интендантске службе као и да обиђу спомен собу.

У наставку посете, гости су у Краљеву обишли Батаљон за обуку саобраћајне службе који је у саставу Центра за обуку логистике, где им је презентован део наставних средстава која се користе у процесу обуке возача у Војсци Србије.

Аустријска делегација обишла је и полигон „Берановац“ где су припадници батаљона приказали обученост руковалаца средствима интегралног транспорта и савладавање теренске стазе са теретним и теренским возилима.