Министарство одбране Републике Србије
 
05.10.2012.

Сусрет министра Вучића и амбасадора Индонезије Самсона



Први потпредседник Владе и министар одбране Александар Вучић разговарао је данас с амбасадором Индонезије у Београду Семјуелом Самсоном. У срдачном и пријатељском разговору позитивно је оцењен висок ниво билатералних односа и констатовано да између две земље не постоје отворена питања. Обострано је изражено задовољство што се Споразум о сарадњи у области одбране, који је потписан 2011. године, успешно реализује и што доприноси унапређењу војне сарадње.

Министар одбране Александар Вучић је нагласио да је Србија заинтересована за подизање односа на још виши ниво и констатовао је да постоји простор за унапређење сарадње у области одбране, економије, али и у другим сферама. Вучић jе захвалио Амбасадору Самсону на подршци да Србија добије уговор са Индонезијом вредан 100 милиона евра за извоз муниције.

Вучић је позвао министра одбране Индонезије да посети Србију и обећао је да ће изасланик српског Министарства одбране бити упућен у Џакарту до краја ове године.

Амбасадор Самсон је представио новог изасланика одбране Инонезије у Републици Србији. Наглашавајући интерес Индонизије за унапређење сарадње у свим областима, потврдио је подршку своје земље територијалном интегритету и суверенитету Србије.