Министарство одбране Републике Србије
 
25.09.2012.

Маратонска екипа Министарства одбране на Московском маратону



Главни град Русије биo je домаћин 32. међународног Московског маратона. У трци дугој 42.195 метара наступили су чланови маратонске екипе Министарства одбране Републике Србије, припадници Војне академије: мајор Александар Нешевски, старији водник Горан Чегар, војни службеник Ксенија Бубњевић и професионални војник спортског вода Мариана Чегар Лукић. Шеф делегације био је потпуковник Драган Тодоров.

По изузетно хладном и ветровитом времену, сви наши представници су успешно завршили маратонску стазу и остварили добре резултате. Професионални војник спортског вода Мариана Чегар Лукић, заузела је у својој старосној категорији 1. место (19. место свеукупно), војни службеник Ксенија Бубњевић, заузела је 20. место у свеукупном пласману уз обарање личног рекорда, мајор Александар Нешевски, уз оборени лични рекорд у маратону, заузео је 1. место у старосној категорији (35. место), док је старији водник Гопран Чегар у својој старосној категорији заузео 6. место (67. место).

Чланове наше маратонске екипе примила је амбасадорка Републике Србије у Русији Јелица Курјак која је изразила захвалност екипи за пожртвовање и успешно предстваљање наше земље у Москви, а на путу остваривања добрих резултата у Москви, значајну подршку екипи МО пружили су и војни изасланик пуковник Зоран Стојковић и помоћник изасланика потпуковник Марко Марковић.

У трци, која је уједно била и званично првенство Русије, учествовало је више од 1.500 маратонаца из целог света. Старт и циљ трке био је на Црвеном тргу.