Министарство одбране Републике Србије
 
17.09.2012.

Пријем новопроизведених потпоручника у Команди за обуку



Командант Команде за обуку бригадни генерал Душан Стојановић приредио је данас пријем за најмлађе потпоручнике у Дому гарде на Топчидеру где су, поред команданта, учествовали и чланови проширеног Колегијума.

Поздрављајући најмлађе потпоручнике генерал Стојановић је нагласио да јединице Команде за обуку добијају мотивисан и образован кадар који ће у наредном периоду допринети изградњи оперативних способности састава у које одлазе.

- На првим дужностима командира вода имаћете подршку старијих колега, али пред стројем ћете, ипак, бити сами. Потребно је зато да искористите знање стечено на Војној академији, да будете лидери и да примером утичете на људе које оспособљавате. Од вас очекујемо да својим професионалним односом значајно допринесете реализацији најважнијег задатка Команде за обуку - индивидуалној обуци професионалних војника и војника на добровољном служењу војног рока. Лична припрема, методична разрада обуке и професионални приступ извршавању задатака представљају неопходне предуслове за квалитетно извршавање обавеза које вас очекују на почетним дужностима - рекао је генерал Стојановић.

Помоћник команданта Коменде за обуку пуковник Маринко Павловић информисао је најмлађе потпоручнике о организацији, структури и задацима Команде и потчињених јединица. После паузе од неколико дана, новопромовисани потпоручници одлазе у Пожаревац, на двонедељни курс, а затим се упућују у јединице у које су распоређени на прве дужности.